Seyhan Ziraat Odası

Seyhan Ziraat Odası > Haberler > ORGANİK TARIM DESTEĞİ BAŞVURUSU BAŞLADI

ORGANİK TARIM DESTEĞİ BAŞVURUSU BAŞLADI

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmekte Organik Tarım Destekleme başvuruları11.01.2016 tarihi itibari ile başlamıştır. Organik Tarım Desteğinden faydalanmak isteyen organik tarım üretimi yapan çiftçiler 25.03.2016 mesai bitimine kadar ÇKS’ de kayıtlı oldukları İlçe müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir. Üreticilerimiz başvurularını başvuru dilekçesi ile yapacaklardır

Bakanlığımız tarafından 2015 yılında yapılacak olan destekleme ödenmesi ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar açıklanmıştır.

Organik Tarım Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair 2015 / 21 No’lu Tebliği gereğince üretim yapan çiftçilere, meyve sebze üretim alanları için organik statüdeyer alan ürünlere dekar başına yapılacak destekleme ödemesi70 TL’dir.

Tarla bitkileri üretim alanları için organik statüde yer alan ürünlere dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 10 TL’dir.

Organik Tarım (Hayvancılık, Arıcılık, Su ürünleri)  desteklemeleri ise;

• Organik Tarım (Anaç Sığır, Manda)     : 150 TL